EN
Новини

01.08.2016 

Старий Порицьк - від "лану до столу"

28 липня 2016 року відбулося урочисте відкриття першої органічної сироварні в Західній Україні ТОВ "Старий Порицьк" (Волинська область).

Проект "Розвиток органічного ринку в Україні" (FiBL, Швейцарія), ТОВ "Старий Порицьк", Спілка виробників сертифікованих органічних продуктів "Органічна Україна" та орган сертифікації "Органік стандарт" організували органічний прес-тур для підвищення обізнаності населення, представників органів державної влади та ЗМІ з виробництвом і переробкою органічних молочних продуктів. Учасники заходу разом з експертами обговорили питання розвитку ринку органічної продукції в Україні та специфічні особливості виробництва, переробки і збуту органічної молочної продукції за принципом від "лану до столу". Також усі бажаючі відвідали ферму і сироварню ТОВ "Старий Порицьк", де наочно ознайомилися з особливостями вирощування великої рогатої худоби, виробництвом органічного молока та різних видів сирів.

У рамках прес-туру виступила і експерт швейцарсько-українського проекту з безпечності молока Вікторія Лець, яка розповіла про важливість дотримання належних виробничих практик для безпечності молока і молочних продуктів. Враховуючи сучасні національні та міжнародні вимоги до харчових продуктів, в тому числі до органічних, слід зазначити, що основоположною вимогою до них є безпечність для споживача. Органічні харчові продукти повинні мати найвищий ступінь безпечності для споживачів. Щоб органічна молокопродукція відповідала вимогам, що ставляться до неї, необхідно забезпечувати органічне виробництво в усіх ланках харчового ланцюга.



Адреса:
вул. Малопідвальна, 10, офіс 1, Київ 01001, Україна
Тел.: +38 044 279 87 12 (13)
Факс: +38 044 279 88 45