EN
Новини

03.06.2016 

Відбулося перше засідання групи з оцінки ризиків

1 червня 2016 року відбулася зустріч групи з оцінки ризиків, в якій взяли участь представники Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, Державного НДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, проекту ЄС з безпечності харчових продуктів і експерти швейцарсько-українського проекту з безпечності молока.

Загальна мета діяльності групи – це проведення оцінки ризиків на всіх етапах циклу виробництва та збуту молочних продуктів. Проект планує провести курс навчання, в результаті якого експерти цієї групи зможуть здійснювати оцінку ризиків, аналіз ланцюга доданої вартості, а також економічний аналіз, інтерпретувати та застосовувати ці результати на регулярній основі.

Під час першої частини зустрічі було обговорено нинішній стан оцінки ризиків в Україні, актуальність її впровадження й основні виклики. Учасники також визначили роль й відповідальність групи експертів з оцінки ризиків у рамках проекту з безпечності молока. У другій частині експерти проекту провели навчання групи експертів з оцінки ризиків щодо ключових принципів оцінки ризиків у сфері здоров’я тварин і безпечності харчових продуктів.

Міжнародний експерт Марко Де Нарді ознайомив учасників засідання з досвідом Швейцарії та Німеччини в оцінці ризиків, а також презентував для порівняння дві основні методики проведення оцінки ризиків, які використовуються Міжнародним епізоотичним бюро і Комісією Кодексу Аліментаріус.

У результаті засідання групи було сформовано попередній список небезпек на кожному етапі ланцюга виробництва та збуту молочних продуктів в Україні та визначено найбільш пріоритетні.



Адреса:
вул. Малопідвальна, 10, офіс 1, Київ 01001, Україна
Тел.: +38 044 279 87 12 (13)
Факс: +38 044 279 88 45