EN
Новини

21.09.2017 

Проект з безпечності молока провів тренінги для середніх виробників молока у Миколаївській області: навчатися найкращих практик у найкращих

13-14 вересня 2017 року відбувся перший тренінг для середніх виробників молока – постачальників молокопереробних підприємств-партнерів у Миколаївській області. Основна ціль навчань – отримати чітке розуміння важливості застосування найкращих практик виробництва молока, годівлі та управління стадом, селекції та генетики, гігієни доїння з метою покращення якості та безпечності сирого молока.

Понад 40 представників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств зібралися в Миколаєві.

Теоретична частина тренінгу тісно перепліталась з практичним навчанням на базі СТОВ «Промінь» (с. Воєводське, Миколаївська обл.). Власник флагманського господарства Олександр Остапенко розповів учасникам з чого починали і як досягнули успішних результатів.

Якісна генетика, точний та індивідуальний підхід, високий рівень управління, контролю та аналізування – так можна підсумувати виступи заступника директора по тваринництву Сергія Ясевіна та керуючого фермою Василя Неборачка. Під їх фаховим супроводом разом із консультантами Проекту учасники тренінгу працювали у групах щодо питань годівлі та гігієни доїння з подальшою ротацією груп. Таким чином кожен мав змогу на практиці оцінити важливість застосування найкращих практик у менеджменті годівлі, гігієни та техніки доїння задля ефективного виробництва безпечного і якісного молока. Якості кормів «Промінь» також надає неабиякого значення, має власні потужності з приготування комбікормів та власний аналізатор кормів. Техніка доїння молока на одній з найбільших «каруселей» у Східній Європі у поєднанні з системою швидкого охолодження молока в потоці безпосередньо відображається на показниках якості молока.

Команда Проекту висловлює вдячність керівнику СТОВ «Промінь» Олександру Остапенку, заступнику директора по тваринництву Сергію Ясевіну та керуючому фермою Василю Неборачку за надану можливість ознайомитись з найкращими практиками виробництва молока в Україні та готовність ділитися своїм досвідом та знаннями.

Продовжуючи впроваджувати концепцію тренінгу тренера, наступного дня до своїх постачальників молока звернулись представники молокопереробних підприємств-партнерів. Світлана Трибрат, начальник ВТК та стандартизації ТДВ «Баштанський сирзавод», у своєму виступі зупинилась на двох аспектах: як високий рівень бактеріального забруднення молока та велика кількість соматичних клітин впливає на процес та продукти переробки. Галина Мазур, заступник генерального директора по сировині ПАТ «Первомайський молочноконсервний комбінат» наголосила на важливості якості молока та відсутності залишків антибіотиків й інших інгібіторів.

По завершенню тренінгу Проект вручив учасникам плакати щодо належної техніки доїння.



Адреса:
вул. Малопідвальна, 10, офіс 1, Київ 01001, Україна
Тел.: +38 044 279 87 12 (13)
Факс: +38 044 279 88 45