EN
Новини

26.09.2017 

Швейцарсько-український проект з безпечності молока провів чергові тренінги у Полтавській області

18 вересня 2017 року Проект з безпечності молока у співпраці з ТОВ "Пирятинський сирзавод" організував тренінг для працівників пунктів заготівлі молока та перевізників. Мета тренінгу: підвищення обізнаності щодо важливості збереження холодового ланцюга з високими стандартами гігієни від ферми до молокопереробного підприємства. Спікери Проекту у ході тренінгу висвітлили наступні питання: найкращі практики перевезення молока, контроль якості молока, відбір проб, а також чи охолодження молока усуває всі ризики, і чи особиста гігієна є частиною цієї історії.

До учасників тренінгу звернулась також Світлана Миколаївна Царапіна, технолог по якості сировини АТ "Пирятинський сирзавод", з презентацією вимог молокопереробного підприємства до контролю якості молока й ведення документації. На завершення тренінгу водіям-експедиторам підприємств-партнерів було вручено стікери на транспортний засіб з написом «Безперервний холодовий ланцюг для перевезення молока – це моя відповідальність».

19-20 вересня 2017 року відбувся тренінг для середніх виробників молока, що є постачальниками молокопереробних підприємств-партнерів в Полтавській області: ПП "Білоцерківська агропромислова група", АТ "Пирятинський сирзавод", ТОВ "Оржицький молокозавод". Основна ціль навчань: мати чітке розуміння важливості застосування найкращих практик виробництва молока, годівлі та управління стадом, гігієни доїння з метою покращення якості та безпечності сирого молока.

Керівники, зоотехніки, ветеринарні лікарі з 14 сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств зібралися в Полтаві на теоретичний день тренінгу. До своїх постачальників молока звернулись представники молокопереробних підприємств-партнерів щодо важливості якості та безпечності молока, що надходить на переробку. Коржова Ірина Володимирівна, заступник директора з якості ПП «Білоцерківська агропромислова група», у своїй презентації акцентувала на впливі високого рівня бактеріального забруднення молока та кількості соматичних клітин на процес та продукти переробки. Царапіна Світлана Миколаївна, технолог по якості сировини ТОВ «Пирятинський сирзавод» наголосила на важливості фізико-хімічних показників якості молока та відсутності залишків антибіотиків й інших інгібіторів.

Розглянувши технічні теми, вже на наступний день учасники тренінгу з підготовленим переліком-питань прибули для навчального візиту до молочно-товарної ферми ТОВ «Білагро» в с. Колосіївка Великобагачанського району Полтавської області. Управляючий фермою Анатолій Пипко ознайомив учасників з показниками роботи ферми та разом з головним ветеринарним лікарем Рустамом Кріотору і консультантами Проекту здійснили фаховий супровід навчання учасників тренінгу. Ключовим повідомленням практичного навчання стало оптимізація годівлі задля досягнення високих показників продуктивності, стабільних показників здоров’я й одержання якісного і безпечного молока з додержанням високих гігієнічних стандартів.

Команда Проекту висловлює вдячність керівництву ТОВ «Білагро», керуючому фермою Анатолію Пипку та залученим до тренінгу працівникам МТФ за надану можливість ознайомитись з кращими практиками виробництва молока в Україні та готовність ділитися своїм досвідом та знаннями.

По завершенню тренінгу учасники отримали плакати про належну техніку доїння.



Адреса:
вул. Малопідвальна, 10, офіс 1, Київ 01001, Україна
Тел.: +38 044 279 87 12 (13)
Факс: +38 044 279 88 45