EN
Новини

20.12.2017 

Проект з безпечності молока провів черговий семінар щодо принципів оцінки ризику для представників Держпродспоживслужби

З 13 по 15 грудня швейцарсько-український проект з безпечності молока провів технічний семінар з підготовки представників Держпродспоживслужби щодо основних принципів оцінки ризиків у сфері охорони здоров'я тварин, людей та безпечності харчових продуктів. Семінар відвідали представники основної групи з оцінки ризику (ветеринари, епідеміологи, лабораторні фахівці), фахівці Держпродспоживслужби центрального органу і обласних управлінь пілотних областей проекту, ДНДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, а також інші зацікавлені фахівці.

Під час семінару учасники ознайомилися з новою концепцією оцінки ризиків, а саме з оцінкою мікробіологічних ризиків та з сучасними інструментами для проведення оцінки ризиків.

Набуті теоретичні знання учасники мали змогу випробувати на практиці, оскільки основна частина семінару була присвячена проведенню реальної якісної оцінки ризику появи ентеротоксинів золотистого стафілококу у пастеризованому молоці, враховуючи шлях ризику та аналіз результатів процесу елісітації (синтезу експертних думок). Також учасники на практичному прикладі розглянули різницю між процесами оцінки ризиків та управління ризиками і приклад систем аналізу ризиків у ЄС та інших країнах. Після завершення оцінки ризику відбулося обговорення можливих рішень для управління ризиками, виявлених на кожному етапі шляху ризику. Наступним етапом буде підготовка звіту за результатами проведеної оцінки ризиків.



Адреса:
вул. Малопідвальна, 10, офіс 1, Київ 01001, Україна
Тел.: +38 044 279 87 12 (13)
Факс: +38 044 279 88 45