EN
Новини

19.10.2018 

Черговий тренінг для фахівців територіальних органів Держпродспоживслужби пройшов у Вінницькій області

Проект з безпечності молока 16 – 19 жовтня 2018 року провів тренінг для інспекторів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. Основна ціль навчань – отримати розуміння важливості застосування найкращих практик виробництва молока та підвищити обізнаність щодо змін в системі контролю за безпечністю харчових продуктів.

В тренінгу взяли участь 24 державних інспектори Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та 2 державних інспектори з Головного управління Держпродспоживслужби у Луганській області, яка не є пілотною в Проекті, але зважаючи на актуальність тем, фахівці виявили бажання долучитися до навчання за рахунок Головного управління.

Тренінг розпочався з теоретичної частини, під час якої експерти Проекту презентували теми щодо програми управління здоров’ям стада та програми контролю маститів, правильного зберігання і використання ветеринарних препаратів, антимікробної резистентності та покращення виробничих процесів на фермі задля досягнення низьких рівнів загальної бактеріальної забрудненості. Підготовлений Проектом тренер з Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрій Салюк, який брав участь у навчальній поїздці до Швейцарії, презентував фахівцям територіальних управлінь і відділів особливості системи ризик-орієнтованого контролю та інспектування молочних ферм у Швейцарії. Також учасники були ознайомлені зі змінами в системі державного контролю в Україні, з новими підходами і переліками питань для інспектування та з принципами простежуваності при виробництві молочних продуктів.

Теоретична частина тренінгу тісно перепліталась з двохденним практичним навчанням.

На базі молочно-товарної ферми Війтівецької філії ПРАТ «Зернопродукт МХП» учасники тренінгу разом із експертами Проекту працювали у групах для практичного відпрацювання питань для перевірки молочно-товарних ферм, оцінюючи критичні точки у процесах доїння та охолодження молока, миття та обслуговування обладнання, а також утримання й забезпечення здоров’я вимені та благополуччя тварин.

Також учасники відвідали ТОВ «Люстдорф», де спеціалісти Держпродспоживслужби відпрацювали використання переліків питань для інспектування молокопереробного підприємства та оцінку системи простежуваності на реальному прикладі.

Під час останнього дня тренінгу учасники обговорили результати навчального інспектування молочно-товарної ферми та молокопереробного підприємства, а координатор 1-го і 2-го компоненту Вікторія Лець розповіла про важливість впровадження контролю за введенням в обіг сирого молока у рамках Програми контролю сирого молока, що розробляється Проектом спільно із зацікавленими особами та Держпродспоживслужбою.

За результатами участі у тренінгу державні інспектори отримали відповідні сертифікати.

Команда Проекту висловлює вдячність за допомогу в організації та проведені тренінгу керівнику експертної групи у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів Директорату безпечності та якості харчової продукції Мінагрополітики Наталії Щировій, завідувачу сектору оцінки ризиків Управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Оксані Борейко, начальнику управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Володимиру Павлущику і начальнику відділу безпечності харчових продуктів Андрію Салюку, а також Генеральному директору ТОВ «Люстдорф» Олександру Самохвалову та всій команді підприємства, керівництву ПРАТ «Зернопродукт МХП» (Війтівецька філія) за можливість на практиці провести навчальне інспектування для державних інспекторів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.



Адреса:
вул. Малопідвальна, 10, офіс 1, Київ 01001, Україна
Тел.: +38 044 279 87 12 (13)
Факс: +38 044 279 88 45