EN
Новини

21.12.2018 

Проект з безпечності молока продовжує проведення навчань з оцінки ризиків

18-20 грудня 2018 року відбувся технічний семінар з підготовки представників Держпродспоживслужби щодо основних принципів оцінки ризиків в галузі охорони здоров'я тварин і людей та безпечності харчових продуктів.

Основною метою семінару було оновити знання щодо концепції оцінки ризику по методології МЕБ, ознайомитися з методологією процесу елісітації, фіналізувати шляхи ризику і розпочати оцінку ризику ймовірності потрапляння і поширення вірусу ЗВД на території України.

У тренінгу взяла участь група з оцінки ризику, до складу якої включені ветеринари, епідеміологи, лабораторні фахівці та інші фахівці Держпродспоживслужби центрального і обласних управлінь, ДНДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, а також інші зацікавлені особи.

Тренери оновили знання учасників щодо загальних концепцій оцінки ризиків, зокрема за методологією МЕБ, представили модель оцінки ризику для ЗВД та методологію процесу елісітації. Під час тренінгу також було презентовано дані для оцінки ризику, які збиралися учасниками групи з оцінки ризику. Другий і третій день тренінгу був присвячений практичній частині, зокрема процесу елісітації (синтезу думок експертів) за допомогою голосування в програмі Ментіметр.

Надалі усі отримані дані будуть узагальнені і проаналізовані. На наступному тренінгу відбудеться представлення проміжних результатів процесу елісітації і продовження роботи по іншим шляхам ризику.

Наприкінці тренінгу учасникам було вручено сертифікати про проходження навчання за програмою курсу технічних семінарів з підготовки фахівців щодо основних принципів оцінки ризиків в сфері охорони здоров’я тварин і людей та безпечності харчових продуктів.



Адреса:
вул. Малопідвальна, 10, офіс 1, Київ 01001, Україна
Тел.: +38 044 279 87 12 (13)
Факс: +38 044 279 88 45