Швейцарсько-український проект
Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів
на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні
Проект з безпечності молока
|
|
Набув чинності наказ Мінагрополітики від 12.03.2019 № 118 "Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів"
12.07.2019
Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12.03.2019 № 118 "Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних
продуктів" сьогодні набирає чинності (публікація у виданні «Офіційний вісник України» за 12.07.2019 р. №52).
У рамках Агровиставки відбувся всеукраїнський форум «Безпечне молоко – це просто»
06.06.2019
5 червня 2019 року в рамках XXXI Міжнародної агропромислової виставки Agro-2019 відбувся всеукраїнський форум «Безпечне молоко – це просто», який був
організований за сприяння Міністерства аграрної політики та продовольства...
Відбулася фінальна презентація бета-версії «Молочного модуля» для керівництва Держпродспоживслужби
25.04.2019
25 квітня 2019 року в офісі швейцарсько-українського проекту з безпечності молока відбулася презентація програмного додатку «Молочний модуль»
для керівництва Держпродспоживслужби. У зустрічі взяли участь...
|
EN
Компоненти
Проект буде виконувати основну мету за допомогою трьох компонентів:
1) Створення інституційних механізмів та сприяння підвищенню обізнаності ключових партнерів проекту для того, щоб дозволити Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів проектувати, координувати та контролювати застосування інтегрованої системи контролю безпечності харчових продуктів на основі використання інноваційних епідеміологічних методів (напр., оцінка ризиків, аналіз ланцюга додаткової вартості та економічний аналіз); 2) Підвищення технічних знань та надання сучасних інструментів для впровадження ефективної системи інспекції безпечності харчових продуктів на основі оцінки ризиків (напр., інструкції для інспекції, протоколи перевірок на основі оцінки ризиків, платформи обміну інформацією, лабораторні послуги) для Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів; 3) Сприяти приватному сектору виробництва (зокрема, переробникам молока, фермерам та перевізникам молока) у виробництві безпечного молока та молокопродуктів гарної якості для споживачів в Україні та за кордоном через діяльність, спрямовану на цільове інформування та розвиток потенціалу. |