Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12.03.2019 № 118
"Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних
продуктів" сьогодні набирає чинності (публікація у виданні «Офіційний вісник України» за 12.07.2019 р. №52).
Передбачені цими Вимогами критерії для молока, що використовується для виробництва молочних продуктів (безпосередньо перед переробкою), є абсолютними
значеннями, тоді як для сирого молока в місці первинного виробництва та/або зберігання вони обраховуються як змінна середня геометрична величина.
Вміст мікроорганізмів у сирому молоці, яке використовується для виробництва молочних продуктів (безпосередньо перед переробкою), може бути втричі
вищим за аналогічний критерій у сирому молоці від корів.